Sköt svanar dömdes för jaktbrott

Vadstena (JJ) I slutet av oktober sköt en jägare felaktigt två svanar i samband med gåsjakt. Nu har manen dömts för jaktbrott.

En flock gäss drog in över gåsgömslet utanför Herrestad. Mannen sköt, men insåg strax att han träffat två ungsvanar. Den ena föll på plats, medan den andra föll in på en granntomt där ett vittne avlivade svanen och gjorde en polisanmälan.

Mannen har erkänt jaktbrott och dömdes till 50 dagsböter, vilket motsvarade 3 500 kronor.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser