Friade jägare stämmer staten?

Lillhärdal (JJ) De fyra härjedalingar i Lillhärdalsfallet, som tilldelades skadestånd av Justitiekanslern (JK) överväger nu att stämma staten eftersom de är väldigt missnöjda med storleken på ersättningen.

– Min första tanke var att jag måste stämma staten eftersom jag bara fick skadestånd med 24 500 kr för den tid jag var frihetsberövad, säger Anders Dunder, Sveg, en av de fyra som ansökte om skadestånd. Och även vår advokat Åke Söderman hade räknat med betydligt större belopp.

– Jag fick till exempel ingen ersättning för den motorsåg som polisen beslagtog och som jag inte har fått tillbaka. Man får kanske vara glad för att dom inte tog bilen också.

– Men jag har börjat fundera på om det är någon mening att stämma staten. Det är som att det hela börjar på nytt igen med alla bekymmer och tankar som har varit under den här långa tiden, säger Dunder till Jaktjournalen.

– Och tänk om jag/vi skulle förlora mot staten så kan det nog komma att kosta oss mycket pengar. Men vi förlitar oss också på advokaten och vad han tycker i den här frågan.

– Skulle de tre andra vilja stämma staten så ställer jag upp, ingen tvekan råder om den saken, säger Anders Dunder.

En av de andra, Sven-Åke Jonasson, Lillhärdal, säger så här om en eventuell stämning mot staten.

– Själv vill jag absolut gå vidare med en stämning, men innan jag gör det måste det till en kalkyl vad det skulle kunna kosta om jag förlorar. Men som sagt det lutar helt klart mot att jag stämmer staten.

AKTUELLT

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser