Friade jägare stämmer staten?

Lillhärdal (JJ) De fyra härjedalingar i Lillhärdalsfallet, som tilldelades skadestånd av Justitiekanslern (JK) överväger nu att stämma staten eftersom de är väldigt missnöjda med storleken på ersättningen.

– Min första tanke var att jag måste stämma staten eftersom jag bara fick skadestånd med 24 500 kr för den tid jag var frihetsberövad, säger Anders Dunder, Sveg, en av de fyra som ansökte om skadestånd. Och även vår advokat Åke Söderman hade räknat med betydligt större belopp.

– Jag fick till exempel ingen ersättning för den motorsåg som polisen beslagtog och som jag inte har fått tillbaka. Man får kanske vara glad för att dom inte tog bilen också.

– Men jag har börjat fundera på om det är någon mening att stämma staten. Det är som att det hela börjar på nytt igen med alla bekymmer och tankar som har varit under den här långa tiden, säger Dunder till Jaktjournalen.

– Och tänk om jag/vi skulle förlora mot staten så kan det nog komma att kosta oss mycket pengar. Men vi förlitar oss också på advokaten och vad han tycker i den här frågan.

– Skulle de tre andra vilja stämma staten så ställer jag upp, ingen tvekan råder om den saken, säger Anders Dunder.

En av de andra, Sven-Åke Jonasson, Lillhärdal, säger så här om en eventuell stämning mot staten.

– Själv vill jag absolut gå vidare med en stämning, men innan jag gör det måste det till en kalkyl vad det skulle kunna kosta om jag förlorar. Men som sagt det lutar helt klart mot att jag stämmer staten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Annonser