Friade jägare stämmer staten?

Lillhärdal (JJ) De fyra härjedalingar i Lillhärdalsfallet, som tilldelades skadestånd av Justitiekanslern (JK) överväger nu att stämma staten eftersom de är väldigt missnöjda med storleken på ersättningen.

– Min första tanke var att jag måste stämma staten eftersom jag bara fick skadestånd med 24 500 kr för den tid jag var frihetsberövad, säger Anders Dunder, Sveg, en av de fyra som ansökte om skadestånd. Och även vår advokat Åke Söderman hade räknat med betydligt större belopp.

– Jag fick till exempel ingen ersättning för den motorsåg som polisen beslagtog och som jag inte har fått tillbaka. Man får kanske vara glad för att dom inte tog bilen också.

– Men jag har börjat fundera på om det är någon mening att stämma staten. Det är som att det hela börjar på nytt igen med alla bekymmer och tankar som har varit under den här långa tiden, säger Dunder till Jaktjournalen.

– Och tänk om jag/vi skulle förlora mot staten så kan det nog komma att kosta oss mycket pengar. Men vi förlitar oss också på advokaten och vad han tycker i den här frågan.

– Skulle de tre andra vilja stämma staten så ställer jag upp, ingen tvekan råder om den saken, säger Anders Dunder.

En av de andra, Sven-Åke Jonasson, Lillhärdal, säger så här om en eventuell stämning mot staten.

– Själv vill jag absolut gå vidare med en stämning, men innan jag gör det måste det till en kalkyl vad det skulle kunna kosta om jag förlorar. Men som sagt det lutar helt klart mot att jag stämmer staten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Dom om nougatåtel står fast

Ljusdal (JJ) Björnjägaren som dömdes i tingsrätten för att lockat björn från grannmarken och dessutom använt åtelkameror överklagade men hovrätten fastslår tingsrättens dom

Klagomål mot säljakt

Skurup (JJ) Föreningen Jaktkritikerna har skriftligen hört av sig till Skurups ledande politiker och tjänstemän för att vädja om ett förbud mot säljakt i kommunen.

GPS-märkt ren bar på CWD-smitta

Norge (JJ) Norska myndigheter avlivade förra veckan ytterligare en ren som bar på CWD-smitta. Renen försågs tidigare i år med GPS-sändare och då togs också prover på den som nu analyserats.

1 550 kaniner skjutna i Kalmar tätort

Kalmar (JJ) Kalmar kommun har gjort en stor satsning på att få ner antalet kaniner. I fjol sköts 1 550 kaniner ihjäl inom tätbebyggt område. Avskjutningen har gett resultat, men kaninjakten är långt ifrån över. Även under år 2015 jagade man och lyckades skjuta 1 324 kaniner.

Annonser