Facebookgrupper överklagar jakt på lodjur

Luleå (JJ) Två Facebookgrupper har överklagat sju länsstyrelsers beslut om licensjakt på lodjur under mars. Förvaltningsrätten i Luleå har gett dem rätt att överklaga jaktfrågor.

De två grupperna heter Ja till varg respektive Bevara våra lodjur. De har 6 663 respektive 5 042 medlemmar.

Inför förvaltningsrätten uppträder de tillsammans under namnet Nätverket lo och varg.

Svenska Jägareförbundet har invänt att nätverket inte är någon juridisk person och därför inte borde få talerätt.

Nätverket har försökt agera i jaktfrågor tidigare när Naturvårdsverket var den instans man överklagade till. Den gången avvisades nätverket eftersom de inte var en juridisk person.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser