Drar tillbaka skyddsjakten – den vita älgen får leva

Arvika (JJ) Polisen beslutade i dag att dra tillbaka skyddsjaktsbeslutet på den vita älgen. Ett beslut som vållat stora protester.

I går berättade kommunalrådet i Eda, Hans Nilsson att han kunde tänka sig agera mänsklig sköld om den vita älgen skulle jagas. Men han är inte ensam om att att reagera starkt på skyddsjaktsbeslutet Polisen i området tog häromdagen.

På sociala medier formligen kokar missnöjet över beslutet.

Nu har Polisen gjort en kovändning och Aftonbladet rapporterar att någon jakt inte längre är aktuellt eftersom Polisen inte mottagit några mer anmälningar den senaste veckan på att älgen skulle uppträtt aggressivt.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser