47 döda vargar under 2016

Uppsala (JJ) Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) fick in 47 döda vargar under 2016, vilket är betydligt färre än året innan då 76 vargar kom in för undersökning.

Trafik, skyddsjakt och licensjakt innebar att SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt) tog emot 47 döda vargar förra året. (Foto: Istock)

Minskningen beror främst på att antalet vargar som sköts under licensjakten förra året, 14 stycken, var betydligt färre än 2015 då 44 sköts, skriver Svenska rovdjursföreningen i ett pressmeddelande.

17 stycken vargar som undersöktes förra året dog under skyddsjakt, vilket nästan är en tredubbling jämfört med året innan.

De övriga dog bland annat i trafiken och på grund av illegal jakt. Av de döda djuren var 16 tikar och 31 hanar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Vill starta unikt björnhägn för hundträning

Ljusdal (JJ) Ralph Persson har stora visioner inför 2018. Om allt går enligt planerna slår han i vår upp portarna för det första svenska träningshägnet för björnhundar där det inte blir något stängsel mellan björnar och hundar.

Åtal i jaktbrottshärvan skjuts upp

Umeå (JJ) Åtalet mot de två jaktbrottsmisstänkta personerna som misstänkts för att ha försökt stjäla orkidéer i Stekenjokk tidigare i sommar dröjer. Åklagare menar att utredningen är omfattande och man ligger ungefär mitt i utredningsarbetet.

Jessica plåtade den vita älgen – igen

Munkedal (JJ) 24-åriga Jessica Hemlin har blivit berömd för sina möten med den vita och ståtliga älgtjuren i Munkedal. På måndagen var det dags igen - älgen dök upp alldeles utanför Jessicas hem och lät sig fotograferas.

Befarar rekordår för fästingsmitta

Kungsbacka (JJ) Läkare räknar med att 2017 blir ett rekordår i Västra Götaland i antalet personer som smittas av den fästingburna och fruktade hjärnhinneinflammationen TBE.

Vit sändarlös mårdhund infångad

Råneå (JJ) Under sommaren har en vit mårdhund synts till i Råneå, ett samhälle tre mil nordost om Luleå. Mårdhunden observerades av flera personer, bland annat inne i villaområden. Foton togs och det visade sig att djuret tillhör Mårdhundsprojektet, men tappat sin sändare.

Annonser