Z-aims lockmedelsverkstad fick nattlig påhälsning igen

Lycksele (JJ) För en knapp månad sedan gjorde polisen en räd mot jaktföretaget Z-aim i Lycksele eftersom de misstänkte att företaget hade en knarkfabrik på lagret. I natt fick Z-aim besök igen men denna gången av någon som sannolikt var sugen på att förse sig själv.

I natt hade Z-aim inbrott i lockmedelverkstaden. Foto: Privat

Det är i alla fall vad Mats Lindström, vd på Z-aim misstänker. Enligt honom kan det inte ha varit en speciellt kompetent inbrottstjuv som varit i farten i alla fall.

– Om man ska göra ett inbrott hos oss verkar det annars oerhört korkat att välja just det fönster som är igenspikat med en skiva, säger han.

Larmet kom 01.20 i natt. Någon hade krossat fönstret till det utrymme där företaget blandar ihop olika lockmedel. Väl inne i lokalen hade några pappkartonger med tomma lockmedelsflaskor välts ut. I övrigt saknades inget.

– Vårt inbrottslarm låter rätt högt så personen fick nog bråttom ut när det började tjuta, säger Mats.

I början av juli gick polisen in i lokalerna på natten sedan de fattat misstanke om knarkframställning. Orsaken var den doft som uppstår när lockmedlen blandas. Lukten påminner om hash- eller marijuanadoft.

Mats tror att inbrottstjuven kanske missat nyheten om polisens besök och också trodde det fanns knark i rummet.

Händelsen är polisanmäld. Blodspår finns säkrade eftersom inbrottstjuven skar sig när denne klättrade in genom det trasiga fönstret.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Annonser