Z-aims lockmedelsverkstad fick nattlig påhälsning igen

Lycksele (JJ) För en knapp månad sedan gjorde polisen en räd mot jaktföretaget Z-aim i Lycksele eftersom de misstänkte att företaget hade en knarkfabrik på lagret. I natt fick Z-aim besök igen men denna gången av någon som sannolikt var sugen på att förse sig själv.

I natt hade Z-aim inbrott i lockmedelverkstaden. Foto: Privat

Det är i alla fall vad Mats Lindström, vd på Z-aim misstänker. Enligt honom kan det inte ha varit en speciellt kompetent inbrottstjuv som varit i farten i alla fall.

– Om man ska göra ett inbrott hos oss verkar det annars oerhört korkat att välja just det fönster som är igenspikat med en skiva, säger han.

Larmet kom 01.20 i natt. Någon hade krossat fönstret till det utrymme där företaget blandar ihop olika lockmedel. Väl inne i lokalen hade några pappkartonger med tomma lockmedelsflaskor välts ut. I övrigt saknades inget.

– Vårt inbrottslarm låter rätt högt så personen fick nog bråttom ut när det började tjuta, säger Mats.

I början av juli gick polisen in i lokalerna på natten sedan de fattat misstanke om knarkframställning. Orsaken var den doft som uppstår när lockmedlen blandas. Lukten påminner om hash- eller marijuanadoft.

Mats tror att inbrottstjuven kanske missat nyheten om polisens besök och också trodde det fanns knark i rummet.

Händelsen är polisanmäld. Blodspår finns säkrade eftersom inbrottstjuven skar sig när denne klättrade in genom det trasiga fönstret.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser