Webbradio: ”Vi har ingen regional vargförvaltning”

Gävleborg (JJ) – Problemet är att vi inte har någon regional förvaltning av vargstammen. Det är några få län som ska bära hela det nationella målet. Det säger Jägareförbundets Per Mellström när han kommenterar jägaren Jonas Heimers beslut, att sluta rapportera rovdjur till länsstyrelsen.

Per Mellström, till höger, förstår den frustration Jonas Heimer känner över vargläget i Gävleborg. Foto: Privat

Jonas Heimer fick sin hund dödad av varg i december i Ryssjöreviret. Det var den andra hunden som dödades i området och länsstyrelsen sa nej till skyddsjakt.

I vinterns licensjakt blev tilldelningen endast två vargar, trots att vargstammen i länet vida överstiger förvaltningsmålet på tre revir med valpar.

Jonas Heimer har tröttnat och kommer inte att rapportera rovdjursobservationer till länsstyrelsen i framtiden. Läs intervjun med honom här.

Per Mellström sitter i Jägerförbundets styrelsen i Gävleborg och är jägarnas representant i Viltförvaltningsdelegation.

I Jaktjournalens webbradio kommenterar Mellström vargläget i länet och Jonas Heimers utspel.

 

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.
ANNONS ▼

Annonser