Vuxen varghanne överkörd

Högsäter (JJ) En stor varghanne dödades i samband med en viltolycka strax norr om Högsäter i Dalsland i dag.

I området fälldes i vintras en vargtik under skyddsjakt sedan ett antal angrepp på tamboskap och hundar inträffat i anslutning till Kroppefjällsreviret. Det är dock inte varghannen i det paret som nu körts ihjäl. Den hannen har nämligen ett gammalt sändarhalsband på sig.

Göte Johansson är besiktningsman för rovdjur och före detta rovdjursspårare på Länsstyrelsen. Han har varit i kontakt med personen som tillfälligt tagit hand om kroppen.

– Det ska enligt uppgift vara en mycket stor hanne, men inte den gamla revirhannen. Vi har ju en ständig trafik med varg hela tiden. I dag finns det så många individer så det är svårt att säga var den här kommer i från, säger han.

Vargkroppen kommer sändas till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) för vidare analys.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser