Vill inte förhasta skyddsjaktsbeslut

Dalarna (JJ) Under gårdagen satt handläggare på Länsstyrelsen i Dalarna i möte för att besluta om skyddsjakt på varg i Gimmenreviret kan bli verklighet. Men något beslut fattades aldrig. I dag fortsätter diskussionerna.

– Det finns ett antal olika aspekter som alltid måste vägas in när det gäller skyddsjakt på varg och vi har inte hunnit igenom det hela än. Målsättningen är att fatta beslut under tisdagen, säger Jonas Bergman, funktionssamordnare på Länsstyrelsen Dalarna.

Problemet med beslutet är naturligtvis att en av föräldravargarna i reviret är en så kallad F1, alltså en varg med viktiga gener för den svenska vargstammen. I ett pressmeddelande nu på morgonen skriver länsstyrelsen att de behöver mer tid för att kartlägga skadebilden, vilka förebyggande åtgärder som vidtagits och bedöma risken för ytterligare framtida skador innan beslut fattas.
AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser