Vem blir segrare – följ liverapporteringen

Kläppen (JJ) Om några minuter släpps de tio deltagande älghundarna på årets upplaga av Älghund-SM. Förhållandena runt provområdena ser fina ut.

Karl Wallin Dahl, Vetlanda som äger gråhunden Lalabons Coda gör sig beredd och slår på pejlen. Hunden döms av Bernt Runnelid och vägvisare är Erik Larsson. Foto: Holger Nilsson

Holger Nilsson, chefredaktör på Jaktjournalen finns på plats ute på en av provrutorna och meddelar att temperaturen ligger på omkring två plusgrader. Det är en svag sydlig vind och klar himmel.

– Förhållandena ser bra ut. Vinden ska öka lite grann under dagen, säger han.

Först i kväll vet vi med säkerhet vem som segrat i mästerskapet, men fram tills dess kan ni följa deltagarna, direkt i vår liverapportering.

Med jämna intervall direktsänder också Bearplay på vår SM-sida. Sändningstiderna är klockan 10, 11, 17, 18 och 19.

Det går också följa hundarnas rörelser i skogen via pejlföretaget Trackers länk>>

Länk till SM-sajten>>

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼