Uppdaterad: Vargjakten i Dalarna avslutad

Flaten (JJ) Vargjakten i Dalarna är över för i år. Nu på förmiddagen fälldes de sista två vargarna på tilldelningen.

Alla sex vargar som tilldelats i Dalarnas län är nu fällda. Länsstyrelsens besiktningsman Fredrik Perols besiktade dagens två vargar. Det var vid samma tidpunkt som vargarna fälldes också jakt på varg i ett annat område inom reviret.

– Det finns i alla fall minst en varg till. Den har spårats i en annan del av reviret, uppger Fredrik Perols.

Enligt Fredrik sköts båda vargarna i ett gränsområde till ett annat revir och eftersom båda djuren var vuxna finns det anledning att misstänka att de hör hemma i det angränsande reviret.

– Vi ska utvärdera jakten nu och jag ska ut och spåra i helgen när vi får ny snö. Jag hittade spillning idag som ska skickas in på analys, säger Fredrik.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser