Annons
Vargdödad sällskapshund ersätts av länsstyrelse - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
11 månader sedan vargdödad hund
Minst två vargar väntade i mörkret på gården när sällskapshunden släpptes ut för att kvällspinka. Karta: Eniro
Vargdödad sällskapshund ersätts av länsstyrelse

Den hundägare i Västmanland som i mellandagarna fick sin sällskapshund dödad av vargar får nu ersättning för hunden av länsstyrelsen.

Jaktjournalen har rapporterat om händelsen, som inträffade på en gård nordost om Köping och väster om Hallstahammar. Hunden släpptes ut för att kvällspinka.

I mörkret väntade minst två vargar och hunden blev i hjälbiten.

– Det var en hund i mellanpincherstorlek som dödats. Hunden låg bara ett litet stycke från huset som är beläget inne i skogen. Vi spårade med besiktningshund i en knapp kilometer och det var spår av två vargar i löpan. Vi har också tagit DNA-prov, har Sofia Sollenberg, handlägare på länsstyrelsen i Västmanland, tidigare berättat för Jaktjournalen.

Länsstyrelsens personal meddelar att hunden ersätts med 25.000 kronor och skriver i beslutet:

”Enligt 11 § andra stycket viltskadeförordningen får Länsstyrelsen lämna ersättning för skada av vilt om det är uppenbart oskäligt att den skadelidande själv ska svara för de kostnader som skadan föranleder. Enligt tredje stycket ska det vid prövningen särskilt beaktas om viltet får jagas, skadans omfattning samt möjligheten att genomföra en effektiv skyddsjakt eller andra skadeförebyggande åtgärder.”

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!