Vargattack var falsk alarm

Stockholm (JJ) SVA har nu undersökt den sällskapshund som i förra veckan attackerads på Adelsö utanför Stockholm. Det rör sig inte om något vargangrepp.

Det var i torsdags i förra veckan som en yorkshireterrier attackerades i anslutning till en gård på Adelsö. Hunden dog till följd av skadorna.

Statens Veterinärmedicinska Anstalt har nu besiktat kroppen och konstaterar att det inte rör sig om något vargangrepp. Bitmärkena på hunden kommer inte från något stort hunddjur. Det rör sig sannolikt om räv eller grävling.

Jaktjournalen har tidigare fått uppgifter från jägare i området som uppger att varg ska ha rört sig runt den aktuella platsen vid tidpunkten, men detta är inte säkerställt. Däremot har avföring hittats och lämnats in för analys.

AKTUELLT

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Annonser