Utreder jakt på kungsörn

De norska myndigheterna ska utreda möjligheterna att införa jakt på kungsörn.

De norska myndigheterna utreder jakt på kungsörn. Foto: Gettyimages

2016 bad Stortinget den norska regeringen att på försök starta förvaltningsjakt på kungsörn i Troms , där ren- och fårägare fått djur dödade av örn.

Hittills har jakten inte kommit igång, rapporterar NRK.  Klimat- och miljödepartementet vill att forskarna först tittar närmare på saken.

John Karlsen, ordförande i rovviltnämnden i Troms och Finnmark menar att det går att forska och bedriva jakt samtidigt.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser