Utökad kalvjakt i Kalmar för att minska betesskador

Länsstyrelsen i Kalmar län har beslutat om jakt på älgkalv under februari. Den förlängda jakten motiverar de med ökat betestryck.

Förra årets älgjakt i Kalmar län pågick till den siste januari. Men nu beslutar Länsstyrelsen i Kalmar län att tillåta jakt på kalv fram till sista februari. En månad längre.

Det motiverar beslutet med resultatet av älgbetesinventeringen. Så här står det i beslutet:

”Med hänsyn till resultatet i ÄBIN år 2019, med en redovisad ökning av betesskadorna på skog, bedömer Viltförvaltningsdelegationen att jakt på årskalv under februari behövs för att minska betesskadorna.”

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼