Jaktnyheter

Uppdaterad: Trodde han sköt räv – fällde varg

En äldre hanvarg har skjutits i trakterna av Osby. Bild: Hitta.se, Gettyimages
Skåne (JJ) En varg sköts på torsdagsmorgonen i Osby kommun. Enligt polisen trodde jägaren att han sköt en räv. Det kan vara den så kallade Snapphanen som skjutits.
Polisen fick larm strax efter klockan tio, att en jägare skjutit en varg i samband med annan jakt. Vargen var skjuten med ett skott. – Jag har sett vargen och bedömer att det är en äldre varg. Den är av hankön,  säger vilthandläggare Nils Carlsson. Var det jägaren själv som anmälde saken? – Jag kan inte kommentera det, eftersom det pågår förundersökning, svarar Nils Carlsson. Var det i samband med vildsvinsjakt? – Nej, det var nog mer i samband med dagens datum. Men jag kan inte säga mer, säger Nils Carlsson.

Trodde det var räv

Polisen lade under eftermiddagen ut mer information. En 36-årig jägare satt på ett kalhygge och var ute på bockjakt. Klockan nio kom ett djur som han uppfattade som en räv. Han sköt ett skott mot djuret. Det visade sig dock vara en varg han skjutit.

Känd varg?

En varg som kallats Snapphanen har rört sig i trakterna under uppemot fem års tid. Han har vandrat runt i södra Kronoberg och norra Skåne. Nyligen var han konstaterad i Osby. – Han har varit i trakten ovanligt för att vara en ensam hanvarg. Han är konstaterat massor med gånger via DNA men han har aldrig varit i konflikt med tamdjur eller hundar. Han har levt ett ganska tillbakadraget liv, säger Nils Carlsson. Han poängterar dock att det kan röra sig om en annan varg som nu skjutits. DNA-prover är tagna och kommer att skickas för analys.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21