Två vargar söder om Lillhärdal ska skjutas

I dag beslutade länsstyrelsen i Jämtlands län om skyddsjakt på två vargar inom Handölsdalens vinterbetesområde, söder om Lillhärdal.

Tre vargar har observerats inom samebyns vinterbetesområde. Foto: Gettyimages

Jakten startar först på måndag och kommer bedrivas från helikopter. Enligt länsstyrelsen finns det inga andra lösningar än skyddsjakt, skriver SVT Nyheter Jämtland.

Skyddsjaktsbeslutet baseras på en ansökan från Handölsdalens sameby. Tre vargar uppehåller sig i samebyn vinterbetesland, söder om Lillhärdal i Härjedalen. Det rör sig om ett par samt en ensam hane som går för sig själv. Jaktbeslutet berör endast paret.

– Vi är inte säkra på om hanen går kvar i området, säger Emma Andersson, vilthandläggare på länsstyrelsen till SVT Nyheter Jämtland.

 

 

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser