Tjuvar skar upp vapenskåp och stal jaktvapen

Halland (JJ) Ett inbrott och vapenstöld har förövats i halländska Mellbystrand i Laholms kommun.

Polisen genomför en teknisk undersökning i jakten på tjuvarna. Arkivbild: Gettyimages

Lokaltidningen Båstad skriver att ägarfamiljen varit bortrest några dagar. När de kom hem hade någon varit inne i bostaden och stulit två kulgevär och ett hagelgevär.

– Någon har skurit upp vapenskåpet och tagit med sig dessa gevär, säger Björn Astell, polisinspektör vid Laholmspolisen, till Lokaltidningen Båstad.

Polisen har ingen misstänkt för inbrottet men försöker säkra spår genom en teknisk undersökning.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

REPLIK: Stövarklubben har full transparens

I en replik svarar Styrelsen för Svenska Stövarklubben att klubben har full transparens i ekonomin och att den sköts på ett ansvarsfullt sätt. Styrelsen skriver också att det anordnas mycket aktiviteter och att insändaren var osmaklig och publiceringen anmärkningsvärd.

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼