Tax överst på SM-prispallen

Ydre (JJ) Det blev tax i topp när Småhunds-SM avgjordes i skogarna utanför Ydre i Östergötland. Strävhårstaxen Snöbäckens Kings Lynn segrade med två förstapris drev och totalt bäst poäng.

Vinnande ekipage på årets upplaga av Småhunds-SM.

Snöbäckens Kings Lynn med ägare Claes Strömberg, Pålsboda, gjorde ett riktigt bra arbete i skogen i dag. Under de fyra timmar Kings Lynn var lös genomförde hunden först ett förstaprisdrev på hare som avslutades med att Claes blåste in Kings Lynn på fullt drev.

Efter lite fikapaus släpptes Kings Lynn på nytt och fick då fart på ett rådjur som också drevs till ett första pris.

På andraplats kom en Petite Basset Griffon Vendeen, Kärråsens Greisen, ägare Göran Nilsson. Greisen drev hem två förstaprisdrev på rådjur under jaktdagen.

Tredjeplatsen kneps av Mörka Skogs Kyrre Caspersson också det en Petite Basset Griffon Vendeen.

I lagprestationen baserad på rastillhörighet segrade dreverlaget. Därefter kom bassetlaget, taxlaget och sist beaglelaget.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Dystert rekord i vargattacker – men ingen skyddsjakt

Sommaren 2020 kommer att gå till historien som ett dystert rekordår när det gäller vargattacker på fårbesättningar i Västra Götaland. Hittills har 41 får dött vid fem attacker. Nu visar det sig att en attack i Alingsås utfördes av samma varg som dödade får i Tiveden i Örebro län 10 maj.
ANNONS ▼