Jaktnyheter

Svenska Ulrika vann amerikansk jägartävling

Ulrika Arne, med segerstatyetten, och de övriga deltagarna i amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress.
Svenska Ulrika Karlsson-Arne har korats till vinnare i den amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress. – Det som bland annat gav mig vinsten var att jag hade bra jakter, berättar Ulrika via telefon från USA.
Tävlingen genomfördes i Texas under en vecka i månadsskiftet juli-augusti. Alltihop har sänts i amerikansk TV och efter on line-omröstning står Ulrika Arne-Karlsson från Fjugesta som vinnare. I tävlingsmomentet jagade man i hägn och deltagarna fick två domare med sig som bedömde skjutprov och agerande vid jakt.

Inga prispengar

– Jag gjorde nog ett ganska bra intryck i min jakt eftersom jag var väldigt bestämd och fokuserad och snabbt kunde konstatera vad det var för djur. Jag håller mig ganska cool och jag sköt mina djur ganska snabbt. Det var lite det som gav mig vinsten, att jag hade bra jakter, berättar Ulrika. Hon fällde en blackbuck, en besoarantilop, och en sikahind Priset, förutom äran, är en statyett föreställande jaktgudinnan Artemis. Det är inga prispengar inblandade och deltagandet i tävlingen har Ulrika betalat själv. – Flygresor och hotell, det mesta har jag betalat själv.

Jubileumstävling i sommar

Efter vinsten i fredags väntade medverkan i amerikansk TV, CBS, och ett seminarium. Och så har det ringt både från Sverige och andra länder. – Det är jakttidningar från både Sverige och Tyskland, och radio, som sökt mig. Så det är ganska stor uppståndelse. Jag tror det är bra, för vi behöver kvinnliga förebilder – då får vi kanske ut barnen också i skogen, säger Ulrika. Nu väntar ett tioårsjubileum för tävlingen Extreme Huntress. Som vinnare i årets tävling ska Ulrika i sommar tävla mot de tidigare årens vinnare. – Vi ska åka till Zimbabwe och jaga. Det kommer att bli ett jätteroligt äventyr.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21
 

Ulrika Arne bor i Fjugesta.