Jaktnyheter

Stövar-SM för rävhundar ställs in

Foto: Gettyimages

Svenska Stövarklubben har med klar majoritet i styrelsen beslutat att ställa in kommande Stövar-SM för rävhundar. Hallands stövarklubb kommer i egen regi genomföra ett rörligt elitprov för de kvalade hundarna i stället.

– Vi som huvudklubb ställer inte oss bakom detta beslut, säger Rolf Karlsson, ordförande för Svenska Stövarklubben.

Med bara veckor kvar till arrangemanget har Svenska Stövarklubben beslutat sig för att inte arrangera något nationellt mästerskap för rävdrivande stövare denna säsong.

– Vi röstade om det i styrelsen och en klar majoritet ville ställa in mästerskapet, säger Rolf Karlsson, ordförande i Svenska Stövarklubben.

Kommer det genomföras ett ersättnings-SM för Rävhundar i höst?

– Det har vi inte tagit ställning till än. Vi kommer genomföra SM för harhundar 2020 i september och 2021 års SM lite senare på hösten.

Hallands stövarklubb har informerats om beslutet och väljer nu att i stället genomföra ett rörligt elitprov.

– I stort sett alla kvalificerade deltagare ville ändå genomföra provet. De ville inte genomföra ett ersättande SM till hösten, säger Erik Liljekvist från arrangerande klubben.

Erik Liljekvist poängterar att det aldrig kommer vara mer än tre personer tillsammans och när det sker så sker detta i skogen.

– Vi i klubben har rutin nu eftersom vi genomförde klubbmästerskapet på detta sätt.

Det rörliga elitprovet kommer genomföras samma datum som den inställda SM-tävlingen. Elitprovet kan följas här på sajten. Jaktjournalen kommer rapportera från provrutorna på samma sätt som vid mästerskap.