Stövar-SM för rävhundar inställt

Det blir inget Stövar-SM för rävhundar i helgen. Vädrets makter får tävlingsledningen att tillfälligt dra i handbromsen.

Risk för skare gör att kommande Stövar-SM för rävhundar ställs in temporärt. Arkivfoto. Per Jonson

Efter veckor med kanonföre och snö har nu regn och mildväder dragit in över Norrbotten vilket resulterat i ändrade förutsättningar för Stvöar-SM för rävhundar.

– Jag jagade häromdagen och då var det kanonföre men nu regnar det och imorn kommer kylan. Det är inte försvarbart djurskyddsmässigt att genomföra mästerskapet till helgen, säger Michael Barchéus, ordförande i Norrbottens läns stövarklubb.

Stövar-SM för rävhundar skulle invigts på fredag och Michael berättar att de precis ringt upp och informerat alla deltagarna så de inte hunnit börja köra den långa vägen norrut än.

– Det är givetvis väldigt tråkigt att något sånt här händer och vi kommer så fort vi ser en ljusning på väderfronten dra igång förberedelserna igen. Förhoppningen är att mästerskapet ska kunna genomföras innan jul, säger Michael Barchéus.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ny vargflytt i Sverige kan bli aktuellt

Sedan 2011 har vargar flyttats sex gånger i Sverige. Nu kan det åter bli aktuellt. DNA-analys visar nämligen att tre invandrade vargar med finsk-ryskt DNA har rört sig i renskötselområden i Norrbottens län nu under hösten.

Här – en utbildning för dig som vill jobba med viltförvaltning

Sedan ett par år finns det yrkeshögskoleutbildning för den som vill arbeta med jakt- och viltförvaltningsfrågor. Det kan vara som egenföretagare eller som vilthandläggare i en kommun eller på någon myndighet. Utbildningen är på heltid 2,5 år, genomförs på distans och heter Viltförvaltare med fördjupning ekosystemtjänster.
ANNONS ▼

Annonser