Stövar-SM för harhundar invigs idag

Nu i eftermiddag invigs 2019 års upplaga av Stövar-SM för harhundar. Årets mästerskap avgörs i skogarna runt Strömsund i Jämtlands län.

Nu är det inte långt kvar tills Sveriges bästa hardrivare 2019 ska göra upp om segertäcket. Arkivfoto: Per Jonson

Årets mästerskap för hardrivare genomförs på fina harmarker i norra Jämtland. Arrangerande klubb, Härjedalen-Jämtlands stövarklubb har lagt ner ett stort jobb med att färdigställa alla detaljer och nu väntas bara årets tio deltagare.

Totalt har tio stövare kvalificerat sig till start. I startfältet återfinns åtta finskstövare, en hamiltonstövare och en schillerstövare. I kväll lottas provrutor och domare.

Jaktjournalens utsände Anders Holmberg är själv en engagerad stövarjägare och kommer bevaka mästerskapet på plats. Redan i kväll kan ni kolla in Jaktjournalens Facebooksida där han gör en filmad intervju med arrangören.

Imorgon startar första av två provdagar. Ni kan följa alla ekipagen via vår SM-sida, men det kommer också bli uppdateringar på våra sociala medier.

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

300 sidor gratis jakt- och fiskereportage!

Nu släpps resebegränsningarna inom landet och för att fira det bjuder vi på 300 sidor Jakt- och fiskereportage – gratis! Här hittar du läsning från tidningarna Jaktjournalen, Fiskejournalen, Jaktmarker & Fiskevatten och Allt om Flugfiske.
ANNONS ▼