Stövar-SM för harhundar invigs idag

Nu i eftermiddag invigs 2019 års upplaga av Stövar-SM för harhundar. Årets mästerskap avgörs i skogarna runt Strömsund i Jämtlands län.

Nu är det inte långt kvar tills Sveriges bästa hardrivare 2019 ska göra upp om segertäcket. Arkivfoto: Per Jonson

Årets mästerskap för hardrivare genomförs på fina harmarker i norra Jämtland. Arrangerande klubb, Härjedalen-Jämtlands stövarklubb har lagt ner ett stort jobb med att färdigställa alla detaljer och nu väntas bara årets tio deltagare.

Totalt har tio stövare kvalificerat sig till start. I startfältet återfinns åtta finskstövare, en hamiltonstövare och en schillerstövare. I kväll lottas provrutor och domare.

Jaktjournalens utsände Anders Holmberg är själv en engagerad stövarjägare och kommer bevaka mästerskapet på plats. Redan i kväll kan ni kolla in Jaktjournalens Facebooksida där han gör en filmad intervju med arrangören.

Imorgon startar första av två provdagar. Ni kan följa alla ekipagen via vår SM-sida, men det kommer också bli uppdateringar på våra sociala medier.

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼