Storjägarn från Täxan – bra, tycker JJ:s recensent

Trollhättan (JJ) På fredag släpper Interjakt långfilmen "Storjägarn från Täxan". Jaktjournalens Robin Carlander tycker att den är bland de bättre jaktfilmer han sett.

Filmen handlar om Jens Eriksson som drömmer om att skjuta en björn. Foto: Pressbild och Gettyimages, montage

Trailern för filmen har under en tid florerat på diverse sociala medier. Även några exklusiva biovisningar har gjorts. Men nu är det dags, på fredag släpper Interjakt sin första långfilm – Storjägarn från Täxan.

Interjakt Channel är jaktkedjans egen satsning på jaktfilm. Diverse kortare filmer finns redan att beskåda på tuben men nu kommer den första långfilmen. Vi får följa jägaren och profilen Jens Eriksson, från orten Täxan utanför Strömsund. Jens lever med Williams syndrom.

Hans stora dröm i livet är att få fälla en björn. Men det är så klart inte det lättaste målet en jägare kan ha. Tillsammans med Interjakt resar han dock till Kanada för att göra en rejäl satsning att lyckas.

Något nytt i genren

Jaktfilm är något som verkligen är på tapeten just nu. De flesta aktörer i branschen försöker på något sätt att marknadsföra sig via Youtube. Interjakts satsning är dock en av de mer genomarbetade.

Filmen i sig är kanske inget för den som vill se många skottillfällen och aldrig avbruten action. Nej, här har man istället försökt fokusera på personen Jens och hans väg mot målet. Många känslosamma ögonblick blandat med vackra vyer och spännande jakt gör denna film till något nytt i genren.

Produktionen är också bland de bättre jag sett inom svensk jaktfilm. Jens höjer dessutom upplevelsen flera snäpp med sina kommentarer och fina humor. Det är svårt, om inte omöjligt, att inte imponeras och inspireras av denna rulle.

Robin Carlander
AKTUELLT

Rapport från Värmland inför Stövar-SM för rävhundar

I helgen avgörs Stövar-SM för rävhundar och ekipagen och arrangörsstaben samlas ikväll. Jaktjournalens webbradio fick en pratstund med tidningens utsände, Holger Nilsson, och ordföranden i Stövarklubben Värmland, Christer Andersson, om förutsättningarna.

Mustig och supergod älggryta

Att avnjuta en härlig älggryta efter en lyckad jaktdag kan vara det härligaste som finns. Vi jägare kan skatta oss lyckliga att ha det mest ekologiska och delikata köttet i frysen. Jaktjournalen kan dela med sig av ett riktigt härligt recept av älggryta som går hem hos både barn och vuxna. Ingredienser: 600 gram grytbitar

Blaser R8 Carbon Success – vi snackar extra allt!

Blaser har i sitt R8 system ett enormt utbud av kolvar, pipor och kalibrar. Man har under senare år lanserat nya modeller riktat mot kvinnliga jägare och skyttar. Dessa modeller, R8 Intuition-studsare och hagelbocken F 16 Intuition fungerar också väl för lite kortare manliga jägare. De senaste tillskotten i R8 familjen är en tumhålsstock i Carbonfiber och en pipa med inbyggd ljuddämpning. Den senare återkommer vi med en test så snart det går.

Bira – en sann norgehistoria

Vid injagning av skällande fågelhundar betonar många vikten av att de första fågeltagningarna blir rätt. Guri Malla´s Nob Bira vinnare av Skallkungtävlingen 2018 är ett exempel på motsatsen. Även om det går fel i början kan slutresultatet ändå bli perfekt.

Regeringen: Hundträning i vilthägn kan förbjudas

Regeringen flaggar för att det kan komma ett förbud mot jaktträning med hund på vilt i hägn. Men landsbygdsminister Jennie Nilssons politiskt sakkunnige, Janus Brandin, vill tona ned det hela. – Det är bara en notering regeringen gör, säger han till Jaktjournalen.

Annonser