Storjägarn från Täxan – bra, tycker JJ:s recensent

Trollhättan (JJ) På fredag släpper Interjakt långfilmen "Storjägarn från Täxan". Jaktjournalens Robin Carlander tycker att den är bland de bättre jaktfilmer han sett.

Filmen handlar om Jens Eriksson som drömmer om att skjuta en björn. Foto: Pressbild och Gettyimages, montage

Trailern för filmen har under en tid florerat på diverse sociala medier. Även några exklusiva biovisningar har gjorts. Men nu är det dags, på fredag släpper Interjakt sin första långfilm – Storjägarn från Täxan.

Interjakt Channel är jaktkedjans egen satsning på jaktfilm. Diverse kortare filmer finns redan att beskåda på tuben men nu kommer den första långfilmen. Vi får följa jägaren och profilen Jens Eriksson, från orten Täxan utanför Strömsund. Jens lever med Williams syndrom.

Hans stora dröm i livet är att få fälla en björn. Men det är så klart inte det lättaste målet en jägare kan ha. Tillsammans med Interjakt resar han dock till Kanada för att göra en rejäl satsning att lyckas.

Något nytt i genren

Jaktfilm är något som verkligen är på tapeten just nu. De flesta aktörer i branschen försöker på något sätt att marknadsföra sig via Youtube. Interjakts satsning är dock en av de mer genomarbetade.

Filmen i sig är kanske inget för den som vill se många skottillfällen och aldrig avbruten action. Nej, här har man istället försökt fokusera på personen Jens och hans väg mot målet. Många känslosamma ögonblick blandat med vackra vyer och spännande jakt gör denna film till något nytt i genren.

Produktionen är också bland de bättre jag sett inom svensk jaktfilm. Jens höjer dessutom upplevelsen flera snäpp med sina kommentarer och fina humor. Det är svårt, om inte omöjligt, att inte imponeras och inspireras av denna rulle.

Robin Carlander
AKTUELLT

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser