Jaktnyheter

Stjärnåsens skyttecenter bestals på optik – två gånger samma vecka

Dyrbara kikarsikten och annan jaktoptik är tjuvarnas högvilt. För ett par veckor sedan drabbades Stjärnåsens skyttecenter av inbrott, två gånger på samma vecka. Optik för omkring en miljon stals. Foto: GettyImages

Ytterligare en jaktverksamhet har drabbats av inbrott. För drygt två veckor sedan bröt sig tjuvar in i Stjärnåsens skyttecenter vid två tillfällen under samma vecka. Bytet blev skytteoptik för uppskattningsvis en miljon.

"}}

Första gången Stjärnåsens skyttecenter fick påhälsning var natten mellan torsdag och fredag för drygt två veckor sedan.

– Tjuvarna tog sig förbi inbrottsgaller och säkerhetslås. Det var optik de var ute efter. På söndag morgon kom de tillbaka, berättar Fredrik som arbetar på skyttecentret.

Värde: cirka en miljon

Exakt hur mycket den stulna optiken är värd har man inte räknat samman ännu. Inventeringen efter inbrottet pågår fortfarande.

– Vi är inte riktigt klara med värdet. Men det är mycket. Jag skulle tro att det rör sig om närmare en miljon. Det känns fördjäkligt rent ut sagt. Vi har försäkringar, men de täcker ju inte allt. Och en del av sakerna som stulits går inte att ersätta, mot bakgrund av världsläget, säger Fredrik.

Finns det risk för att kunder som beställt varor av er blir utan på grund av stölderna?

– Nej, vi har gjort allt vi kan för att våra kunder ska stå så skadeslösa som möjligt. Men det har krävt mycket tid att lösa.

Har ni fått någon information från polisen som tyder på att inbrotten kan vara på väg att klaras upp?

– Nej, men vi hoppas verkligen att polisen lyckas ta reda på vilka det är som gjort det här.