Jaktnyheter

Startfältet på Stövar-SM för harhundar klart

Nästa vecka avgörs Stövar-SM för harhundar i Småland och det finns enligt uppgift gott om hare på provrutorna. Foto: Gettyimages
Vrigstad (JJ) Nu har alla distriktsmästerskap hållits och de tio uttagna stövarna till årets upplaga av Stövar-SM för harhundar är klara.
Årets Stövar-SM för harhundar äger rum i trakterna kring Vrigstad i Småland. Arrangör är Smålands Stövarklubb. I startfältet återfinns en schillerstövare, fyra hamiltonstövare och fem finskstövare. Fullmäktige Jan-Erik Berg, som varit med och arrangerat SM-tävlingar förr meddelar Jaktjournalen att alla bitar håller på att falla på plats. Stövar-SM inleds på onsdag nästa vecka. Då är det invigning med hundpresentation och lottning av domare och provrutor. Enligt Jan Erik Berg ser det ut som om hartillgången på provrutorna är god, både vad gäller skogshare och fälthare. Jaktjournalen kommer i vanlig ordning liverapportera från de tio startande ekipagen. Vår medarbetare och stövarspecialist Joakim Martinsson kommer också finnas på plats under hela tävlingen. Ett stort reportage dyker upp i ett kommande nummer av tidningen.

Årets startfält

(Sch)  Silverstövarens Linus, Reidar Björk, Götene

(Ham) Bärimilla Kelly, Bjarne Engström, Åseda

(Ham) SR Lorry, Conny Lundström, Sjulsmark

(Ham)  Trollmaxens Carma, Mats Eriksson, Aspås

(Ham)  Krokbuans Driva, Patric Nilsson, Regnsjö

(Fin) Bossmålas Liina, Ulf Sivberg, Vederslöv

(Fin)  Kilbackens Raju-Emma, Jan Zakrisson, Mora

(Fin) Bukfylla´s Rt-Matti, Arne Berg, Bengtsfors

(Fin)  Sörpåskogens Lovis, Lars Nyström  Luleå

(Fin) Knautgårdens Linus, Bo Persson, Älvdalen