Jaktnyheter

Södertörnvargtiken obducerad – äldre skador upptäckta

Uppsala/Stockholm (JJ) Statens Veterinärmedicinska Anstalt har obducerat den vargtik, Södertörnvargen, som fälldes under skyddsjakt i Stockholms län nyligen. Oduktionen har föranlett en polisanmälan om jaktbrott.
Caroline Bröjer, biträdande statsveterinär säger till Jaktjournalen att SVA rutinmässigt skickar in en polisanmälan om de finner något misstänkt. – Vi har hittat något som gör att vi inte kan utesluta att ett brott begått. Därför har vi gjort en polisanmälan, säger hon. Caroline Bröjer vill däremot inte kommentera vilken typ av skador som upptäckts på vargen. Utredare på Polismyndigheten i Stockholms län meddelar att de inte pratar med media över huvudtaget. Miljöåklagare Christer Jarlås hälsar dock att han känner till polisanmälan. – Jag har hört att SVA anmält och jag förväntar mig att jag kommer få protokollet inom kort. I dagsläget vet jag inget. Först när jag tagit del av SVA:s uppgifter kan jag ge fler kommentarer, säger han.