Skyttetider upprör

Dalarna (JJ) Det råder delade meningar kring de skjuttider jaktskyttebanan i Gruvriset, Dalarna har. Boende i området vill skärpa skyttetiderna men myndigheterna är mer kompromissvilliga.

Gruvrisets jaktskyttebana har två viltmålsbanor, en skeetbana och en trapbana. Tidigare i år lämnade klubben som driver anläggningen in en anmälan om nya skjuttider. Man vill kunna utnyttja banan mer. Boende i området är dock skeptiska och vill inskränka skyttetiderna till en vardagskväll i veckan samt en lördag och söndag i månaden.

Nu har har myndighetsnämnden som tagit emot både anmälan från klubben och yttranden från boenden fattat beslut.

Jaktskytteklubben kommer även i fortsättningen ha tillgång till banan i stor utsträckning.

– Skjutbanan har funnits där länge och att stänga banan är inte aktuellt i nuläget. Vi har försökt hitta en kompromiss och begränsat skjuttiderna en del, men räknar med att ingen av parterna är helt nöjda. Det kan mycket väl komma in en överklagan, säger Dan Westerberg (C), ordförande i myndighetsnämnden till Dalarnas Tidningar.

Enligt beslutet får ingen skjutning förekomma under juli månad. Annars är skyttet tillåtet alla dagar i veckan, förutom fredagar och söndagar, under perioden april-oktober.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser