Jaktnyheter

Skyttetider upprör

Dalarna (JJ) Det råder delade meningar kring de skjuttider jaktskyttebanan i Gruvriset, Dalarna har. Boende i området vill skärpa skyttetiderna men myndigheterna är mer kompromissvilliga.
Gruvrisets jaktskyttebana har två viltmålsbanor, en skeetbana och en trapbana. Tidigare i år lämnade klubben som driver anläggningen in en anmälan om nya skjuttider. Man vill kunna utnyttja banan mer. Boende i området är dock skeptiska och vill inskränka skyttetiderna till en vardagskväll i veckan samt en lördag och söndag i månaden.
Nu har har myndighetsnämnden som tagit emot både anmälan från klubben och yttranden från boenden fattat beslut. Jaktskytteklubben kommer även i fortsättningen ha tillgång till banan i stor utsträckning. – Skjutbanan har funnits där länge och att stänga banan är inte aktuellt i nuläget. Vi har försökt hitta en kompromiss och begränsat skjuttiderna en del, men räknar med att ingen av parterna är helt nöjda. Det kan mycket väl komma in en överklagan, säger Dan Westerberg (C), ordförande i myndighetsnämnden till Dalarnas Tidningar. Enligt beslutet får ingen skjutning förekomma under juli månad. Annars är skyttet tillåtet alla dagar i veckan, förutom fredagar och söndagar, under perioden april-oktober.