Skyttebiograf på gång i Bohuslän

Tanum (JJ) Planerna på en egen skyttebiograf i Bohuslän är långt gångna. Målsättningen är att anläggningen ska stå klar 2017.

Så här kan det se ut i Tanum om ett par år. Arkivfoto: Per Jonson

I dag finns ingen möjlighet för Bohuslänningar att träna kuljaktskytte mot rörliga mål inomhus, men det ska det bli ändring på. I alla fall om man ska tro jägaren Benjamin Schacht som bor strax utanför Tanumshede. Han planerar nämligen att bygga en 1 500 kvadratmeter stor skyttebiograf.

– Med förändrade viltstammar måste vi sikta på moderna sätt att öva skytte. Det finns en arbetsgrupp och målet är att få till detta inom ett par år. Då kan skjutbion vara klar våren 2017. Men det beror väldigt mycket på vilka vi får med i arbetet, att det blir en bra mix av kompetens och finansiering, säger han till Bohusläningen.

Även Svenska Jägareförbundet i länet ställer sig positiva till initiativet. Håkan Eklund, styrelseledamot i länsföreningen menar att Tanum skulle vara en utmärkt plats för en skyttebiograf. Han och Benjamin Schacht tror också att skyttebiografen skulle kunna kombineras med både jaktbutik samt försäljning av viltkött.

Nu planeras ett konsortium av intressenter. Tanken är att två tredjedelar eller mer ska finansieras med egna medel, rapporterar Bohusläningen.

 

 

 

l.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser