Skyddsjakt på Gimmenvargar diskuteras

Dalarna (JJ) Blir det skyddsjakt på varg i Gimmenreviret? Den frågan diskuterar just nu Länsstyrelsen i Dalarnas län. Hittills är skadebilden stor, men i reviret återfinns också genetiskt värdefull varg.

Marie Edvall, rovdjurshandläggare berättar för Jaktjournalen att Länsstyrelsen just nu håller på att ta ställning till den skyddsjaktsansökan som lämnats in kring skyddsjakt på de vargar som rivit och dödat en större mängd tamboskap den senaste tiden.

– Eftersom det finns en F1:a i reviret är det extra viktigt att vända på alla stenar och se olika åtgärder. Genetiskt viktiga vargar är inte undantagna skyddsjakt men det är viktigt att ett beslut är välunderbyggt, säger hon.

Under sommarmånaderna har får attackerats mellan Insjön och Sågmyra. Senast i helgen inträffade två attacker och ett trettiotal får dödades.

Jaktjournalen återkommer så fort ett beslut fattas.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser