Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Stefan Holgersson är både polisman och professor i polisvetenskap. Han pekar på stora problem i polisens hantering av vapenärenden. Foto: Privat

Stefan Holgersson är professor i polisvetenskap vid Oslo universitet och docent i samma ämne vid Linköpings universitet.

Dessutom jobbar han som radiobilspolis i Linköping.

Polisens sätt att hantera vapenärenden är en del av den senaste granskningen, som fått namnet ”Ursäkta, men vi är faktiskt polisen och vi står över lagen.”

– Polisen kommer med olika felaktiga påståenden, som man ser saknar grund när man granskar dem närmare, säger Stefan Holgersson i Jaktjournalens webbradio.

 

Här kan du läsa hela forskningsrapporten.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Annonser