Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Stefan Holgersson är både polisman och professor i polisvetenskap. Han pekar på stora problem i polisens hantering av vapenärenden. Foto: Privat

Stefan Holgersson är professor i polisvetenskap vid Oslo universitet och docent i samma ämne vid Linköpings universitet.

Dessutom jobbar han som radiobilspolis i Linköping.

Polisens sätt att hantera vapenärenden är en del av den senaste granskningen, som fått namnet ”Ursäkta, men vi är faktiskt polisen och vi står över lagen.”

– Polisen kommer med olika felaktiga påståenden, som man ser saknar grund när man granskar dem närmare, säger Stefan Holgersson i Jaktjournalens webbradio.

 

Här kan du läsa hela forskningsrapporten.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser