Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Stefan Holgersson är både polisman och professor i polisvetenskap. Han pekar på stora problem i polisens hantering av vapenärenden. Foto: Privat

Stefan Holgersson är professor i polisvetenskap vid Oslo universitet och docent i samma ämne vid Linköpings universitet.

Dessutom jobbar han som radiobilspolis i Linköping.

Polisens sätt att hantera vapenärenden är en del av den senaste granskningen, som fått namnet ”Ursäkta, men vi är faktiskt polisen och vi står över lagen.”

– Polisen kommer med olika felaktiga påståenden, som man ser saknar grund när man granskar dem närmare, säger Stefan Holgersson i Jaktjournalens webbradio.

 

Här kan du läsa hela forskningsrapporten.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

100 Pantera – långhållssatsning från Sauer

Under året lanserades Sauer 100 Pantera. Geväret är tänkt som ett alternativ för den som är intresserad av långhållskytte men ändå vill ha ett jaktvapen för rörlig jakt. Jämfört med tidigare versioner av Sauer 100 är det framförallt stockningen som är utvecklad. Den flutade pipan är 19 mm i diameter och 50 cm lång vilket ger ett förhållandevis kompakt vapen.

Doris – dreverkungens drottning

Thomas Ekroth, Umeå, har haft fem drevrar i sin ägo och alla har varit jakt- och utställningschampions. Den senaste, Vildtjärns Doris har haft fantastiska framgångar både i utställningsringen och på jaktprov. Om det funnits ett VM i drever hade Thomas definitivt varit världsmästare.

Filmade oskyggt lodjur

Vanessa Andersson filmade i tisdags ett lodjur som lunkade framför bilen i flera hundra meter. "Inte ett onormalt beteende", säger länsstyrelsens personal om lodjuret.

Annonser