SJF-basen nu även ordförande för Europas jägare

Västerås (JJ) Nu företräder Torbjörn Larsson inte bara de svenska jägarna – utan även sju miljoner jägare i Europa. I dag valdes han till ordförande i Europas jägarfederation FACE.

Torbjörn Larsson har valts till ordförande för den europeiska jägarorganisationen FACE. Foto: Mikael Moilanen

Torbjörn Larsson är ordförande i Svenska Jägareförbundet och bor utanför Västerås. Jaktjournalen intervjuade honom sommaren 2017. Läs intervjun här.

– Jag känner en stor ödmjukhet inför uppgiften och stolthet att som Svenska Jägareförbundets ordförande få arbeta för Europas sju miljoner jägare, säger Torbjörn Larsson i ett pressmeddelande från Svenska Jägareförbundet.

Jägarna har en europeisk paraplyorganisation som heter FACE, vilket står för Federation of Associations for Hunting and Conservation of the EU.

Nordisk och europeisk ordförande

Under våren blev Torbjörn Larsson ordförande i det samnordiska jägarorganet Nordisk Jägarsamverkan.

Och på onsdagen valdes han att bli den främste företrädaren för Europas jägare.

Jaktjournalen når Torbjörn Larsson vid 18-tiden på onsdagen.

Kommer du att hinna med de svenska jägarfrågorna nu när du ska företräda alla jägare i Europa?

– Absolut. Det har vi tagit höjd för – annars hade jag aldrig tagit uppdraget. Det är bra för de svenska jägarna att vi får vara med ännu mer och påverka beluten som tas i Bryssel, säger Torbjörn Larsson.

Vilken är den absolut viktigaste jägarfrågan i Europa?

– Det är att vi måste bygga upp en ännu starkare jägarorganisation, för att hålla emot alla jaktmotståndare. De är många, många fler än oss och de har mycket mer pengar. Mitt huvudsyfte är att skaffa fler vänner och fler engagerade jägare, säger Torbjörn Larsson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser