SJF-basen nu även ordförande för Europas jägare

Västerås (JJ) Nu företräder Torbjörn Larsson inte bara de svenska jägarna – utan även sju miljoner jägare i Europa. I dag valdes han till ordförande i Europas jägarfederation FACE.

Torbjörn Larsson har valts till ordförande för den europeiska jägarorganisationen FACE. Foto: Mikael Moilanen

Torbjörn Larsson är ordförande i Svenska Jägareförbundet och bor utanför Västerås. Jaktjournalen intervjuade honom sommaren 2017. Läs intervjun här.

– Jag känner en stor ödmjukhet inför uppgiften och stolthet att som Svenska Jägareförbundets ordförande få arbeta för Europas sju miljoner jägare, säger Torbjörn Larsson i ett pressmeddelande från Svenska Jägareförbundet.

Jägarna har en europeisk paraplyorganisation som heter FACE, vilket står för Federation of Associations for Hunting and Conservation of the EU.

Nordisk och europeisk ordförande

Under våren blev Torbjörn Larsson ordförande i det samnordiska jägarorganet Nordisk Jägarsamverkan.

Och på onsdagen valdes han att bli den främste företrädaren för Europas jägare.

Jaktjournalen når Torbjörn Larsson vid 18-tiden på onsdagen.

Kommer du att hinna med de svenska jägarfrågorna nu när du ska företräda alla jägare i Europa?

– Absolut. Det har vi tagit höjd för – annars hade jag aldrig tagit uppdraget. Det är bra för de svenska jägarna att vi får vara med ännu mer och påverka beluten som tas i Bryssel, säger Torbjörn Larsson.

Vilken är den absolut viktigaste jägarfrågan i Europa?

– Det är att vi måste bygga upp en ännu starkare jägarorganisation, för att hålla emot alla jaktmotståndare. De är många, många fler än oss och de har mycket mer pengar. Mitt huvudsyfte är att skaffa fler vänner och fler engagerade jägare, säger Torbjörn Larsson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Rapport från Värmland inför Stövar-SM för rävhundar

I helgen avgörs Stövar-SM för rävhundar och ekipagen och arrangörsstaben samlas ikväll. Jaktjournalens webbradio fick en pratstund med tidningens utsände, Holger Nilsson, och ordföranden i Stövarklubben Värmland, Christer Andersson, om förutsättningarna.

Mustig och supergod älggryta

Att avnjuta en härlig älggryta efter en lyckad jaktdag kan vara det härligaste som finns. Vi jägare kan skatta oss lyckliga att ha det mest ekologiska och delikata köttet i frysen. Jaktjournalen kan dela med sig av ett riktigt härligt recept av älggryta som går hem hos både barn och vuxna. Ingredienser: 600 gram grytbitar

Blaser R8 Carbon Success – vi snackar extra allt!

Blaser har i sitt R8 system ett enormt utbud av kolvar, pipor och kalibrar. Man har under senare år lanserat nya modeller riktat mot kvinnliga jägare och skyttar. Dessa modeller, R8 Intuition-studsare och hagelbocken F 16 Intuition fungerar också väl för lite kortare manliga jägare. De senaste tillskotten i R8 familjen är en tumhålsstock i Carbonfiber och en pipa med inbyggd ljuddämpning. Den senare återkommer vi med en test så snart det går.

Bira – en sann norgehistoria

Vid injagning av skällande fågelhundar betonar många vikten av att de första fågeltagningarna blir rätt. Guri Malla´s Nob Bira vinnare av Skallkungtävlingen 2018 är ett exempel på motsatsen. Även om det går fel i början kan slutresultatet ändå bli perfekt.

Regeringen: Hundträning i vilthägn kan förbjudas

Regeringen flaggar för att det kan komma ett förbud mot jaktträning med hund på vilt i hägn. Men landsbygdsminister Jennie Nilssons politiskt sakkunnige, Janus Brandin, vill tona ned det hela. – Det är bara en notering regeringen gör, säger han till Jaktjournalen.

Annonser