SJF-basen nu även ordförande för Europas jägare

Västerås (JJ) Nu företräder Torbjörn Larsson inte bara de svenska jägarna – utan även sju miljoner jägare i Europa. I dag valdes han till ordförande i Europas jägarfederation FACE.

Torbjörn Larsson har valts till ordförande för den europeiska jägarorganisationen FACE. Foto: Mikael Moilanen

Torbjörn Larsson är ordförande i Svenska Jägareförbundet och bor utanför Västerås. Jaktjournalen intervjuade honom sommaren 2017. Läs intervjun här.

– Jag känner en stor ödmjukhet inför uppgiften och stolthet att som Svenska Jägareförbundets ordförande få arbeta för Europas sju miljoner jägare, säger Torbjörn Larsson i ett pressmeddelande från Svenska Jägareförbundet.

Jägarna har en europeisk paraplyorganisation som heter FACE, vilket står för Federation of Associations for Hunting and Conservation of the EU.

Nordisk och europeisk ordförande

Under våren blev Torbjörn Larsson ordförande i det samnordiska jägarorganet Nordisk Jägarsamverkan.

Och på onsdagen valdes han att bli den främste företrädaren för Europas jägare.

Jaktjournalen når Torbjörn Larsson vid 18-tiden på onsdagen.

Kommer du att hinna med de svenska jägarfrågorna nu när du ska företräda alla jägare i Europa?

– Absolut. Det har vi tagit höjd för – annars hade jag aldrig tagit uppdraget. Det är bra för de svenska jägarna att vi får vara med ännu mer och påverka beluten som tas i Bryssel, säger Torbjörn Larsson.

Vilken är den absolut viktigaste jägarfrågan i Europa?

– Det är att vi måste bygga upp en ännu starkare jägarorganisation, för att hålla emot alla jaktmotståndare. De är många, många fler än oss och de har mycket mer pengar. Mitt huvudsyfte är att skaffa fler vänner och fler engagerade jägare, säger Torbjörn Larsson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser