Senaste vargnytt

Kungsbacka (JJ) Här har vi samlat de senaste vargnyheterna.

På onsdagen fälldes ytterligare en varg i Kölstareviret i Västmanland i den pågående licensjakten. Fyra vargar återstår på tilldelningen i reviret.

De vargar som skjutits i licensjakt i Dalarna rapporteras vara ”normalfriska”

– Det är inga särskilda sjukliga förändringar utan i stort sett är det friska vargar. Det kan finnas tandskador som det blir på frilevande djur, säger Erik Ågren på Statatens veterinärmedicinska anstalt, till Sveriges Radio Dalarna.

Östergötland kan vara på väg att få sitt första vargrevir i modern tid. Länsstyrelsens personal har spårat ett revirmarkerande par som rör sig mellan Borensberg och Finspång, rapporterar SVT Öst.

Varg jagade hästar

Jägareförbundets förre ordförande i Värmland, Bertil Forsberg, har sökt skyddsjakt på en varg efter att flera hästar blivit jagade i Västra Ämtervik. Det är det så kallade Rackstadreviret och vargen uppges vara oskygg och angripen av skabb, skriver Svensk Jakt.

Slutligen återger vi vad Miljöpartiet i Haninge skriver på sin hemsida med anledning av att vargtiken på Södertörn avlivats i skyddsjakt och misstänks ha utsatts för ett tidigare jaktbrott:

”Har Grimma fångats i någon fånganordning? Har hon bitits av en jakthund? Eller har hon varit död en längre tid än jägaren uppger? Kanske har hon hittats död utan att hon blivit skjuten nyligen, eller skjuten flera gånger? Eller var hon dräktig med den varghanne som ryktas ha haft sina ögon på vår Grimma? Ja det kanske framkommer senare i polisutredningen eller från SVA”, skriver Miljöpartiet i Haninge.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Efterlängtad växelsats i kaliber .22 LR till Blaser R8

Som det har väntats och spekulerats om och när en .22 LR pipa skulle komma för att göra Blaser R8 familjen komplett. Nu är växelsatsen här och den lämnar ingen oberörd. Extremt bra precision och möjligheten att mängdträna med det vanliga jaktgeväret är värt sitt pris.

Laga en mustig älggryta

6 portioner ca 2 timmar Ingredienser: 1 kg grytbitar av älg salt och peppar ca 2 msk vetemjöl smör till stekning 3 dl vatten 2 gula lökar 2 morötter 125 g rotselleri ca 3 dl porter 1 tärning grönsaksbuljong 8 enbär 2 krm timjan 1 lagerblad 2 msk svartvinbärsgelé Garnering: 225 g färska kantareller hackad

Finskstövaren Mari lyfter rävjakten till nya höjder

Alla drömmer någon gång att få en hund med det där lilla extra, en hund som förstår vad den ska göra från första början. Mikael Karlsson hade ett klart mål när han skulle köpa stövare – få tag i en valp med den värsta jaktlusten från de bästa linjerna som fanns. Och visst gav hans letande resultat. Två år senare kunde hans finskstövartik Mari lösa ut dubbelchampionatet och kvala in på Räv-SM.
ANNONS ▼

Annonser