Nytt nummer

Senaste numret av Jaktjournalen – ute nu!

Nummer fyra av Jaktjournalen innehåller klassiska komponenter. Drömduon Åsa och Ada fixar 20-taggaren på ståndskall. Det blir valborgsfirande med bäverjakt. Fällfångst som familjeaktivitet och gråhunden Ryrskogens Ronja är Månadens hund. Dessutom ägnar vi sju sidor åt jaktbilar.

Jaktjournalens senaste nummer har börjat landa i brevlådorna hos prenumeranter och ute i butik. Utöver det klassiska Jaktjournalen-innehållet, lämnar vi också landet för buffeljakt i Zimbabwes bush.

Jaktjournalens medarbetare Kalle Stolt är utbildad biolog och har tidigare arbetat i Afrika. Nu har han förverkligat sin dröm med Rigbyn på axeln, i 250 000 hektar ohägnad vildmark i Dande på jakt efter buffeln.

Älgjakt och bäver

På nordligare breddgrader, i Västerbotten, möter vi Åsa Carlsson med sin jämthundstik Strömsjölidens Ada. Åsa och Ada är ett dreamteam som ligger bakom många fällda älgar varje höst.

I Värmland ska smålänningar fira Valborg med bäverjakt. Så här ska en högtid firas!

Jaktbilar och tips

En jaktbil har många skepnader Från kraftfulla pickups till familjens gamla Volvo. Vad är en livsstilsmarkör och vad är de egentliga behoven?

Över sju sidor dyker vi ner i vad jägarna kör, mekanikerns tips för begagnatköpet, och massor av tillbehör för att anpassa sin bil till jakt.

Det och mycket mer.

Alltid i Jaktjournalen:

  • Nyheter: 11 fullproppade sidor
  • Veterinärt: Skippa inte gaddarna – tandhälsa hos hunden
  • Månadens hund: Gråhund – Ryrskogens Ronja har allt
  • Vapentest: CZ 600 Ergo – Framsteg med kvalité
  • Utrustning: Senaste utrustningsnyheterna
  • Rovdjurskampanjen: Rävvak nattetid ger harar dagtid
  • Vilt kök: Vilda pizzor med färs och filé
  • Sätter Punkt: Sven Severin

Poddpremiär

Vi vill också passa på att berätta att Jaktjournalen startat podd.

Både Mikael Moilanen och Andreas Åsenheim har erfarenhet av radiojournalistik och det vore ett kardinalfel att inte ta till vara på den kunskapen. Därför startar nu Jaktjournalen en podd med fokus på dagsaktuella jaktnyheter.

– Det ska bli jättespännande att få jobba med en kompletterande form till vår webb och papperstidning, säger chefredaktör Josefine Julén, som tillsammans med Mikael Moilanen och Andreas Åsenheim kommer driva podden.

Podden hittar du där poddar finns, eller här på Jaktjournalen.se

Podden i Apple podcaster


https://podcasts.apple.com/se/podcast/jaktjournalens-podd/id1676637555