Sally vann Stövar-SM Hare

Vindeln (JJ) Segraren i årets Stövar-SM Hare blev schillerstövaren Törmarkens Sally som säkrade en elitetta, mästerskapstiteln, men också sitt jaktchampionat. Snacka om seger för ägaren Jonny Hallberg, Ulricehamn.

Törmarkens Sally med ägare Jonny Hallberg, Ulricehamn. Foto: Ted Karlsson

Det var tuffa förutsättningar under årets Stövar-SM Hare som ägde rum i skogarna kring Vindeln i Västerbotten.

Efter första provdagen hade bara två stövare klarat av att driva till pris. De båda schillerstövarna Törmarkens Sally och Sturevallens Donna fick ihop till var sitt andrapris i det svåra föret.

Natten till torsdag kom det nämligen bortemot en decimeter nysnö över provrutorna. Hararna tryckte därför och det fanns inte några färska hartraj i snön när provet startade.

Andra provdagen gick det bättre och flera hundar fick upp. Så även Sally som skrapat ihop flest egenskapspoäng efter första provdagen.

Sally drev hem ett förstapris på en trångt buktande hare. Närmaste konkurrenten, Donna, lyckades inte hela vägen och segern var därmed ett faktum.

Som en extra fjäder i hatten till ägaren Jonny Hallberg resulterade elitettan också till att Sally blev klar jaktchampion.

Stort reportage från tävlingen dyker upp i Jaktjournalen framöver.

Klicka här för fullständig resultatlista 

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser