Jaktnyheter

Säljägare misstänks för jaktbrott efter kustbevakningens tillslag

Kustbevakningen ryckte ut efter ett tips om olaglig säljakt. Nu är flera personer misstänkta för brott. Foto: pressbild och Getty Images. Montage.

Ett tips ledde till att kustbevakningen ryckte ut för att kontrollera ett jaktsällskap som jagade säl i Stockholms norra skärgård. Flera personer utreds nu för jaktbrott i samband med jakten.

Det var vid Kudoxa, åtta sjömil öster om Furusund, som kustbevakningen i förra veckan ryckte ut efter misstankar om att ett sällskap olagligt jagade säl i ett naturskyddsområde i Stockholms norra skärgård. Det skriver tidningen Skärgården.

Tidningen uppger att båtarna lade till vid en anläggning tillhörande ett jaktföretag som tidigare i media pekats ut för att bland annat ligga bakom olagligt utplacerande av vilt på olika öar.

Tidigare misstänkt

Företagaren ska enligt tidningen också flera gånger ha varit misstänkt för olika brott kopplade till jakt men där förundersökningarna lagts ner.

Enligt Kustbevakningen var det ett tips som ledde till att de ryckte ut till platsen.

– Vi har varit i området och gjort en kontroll. Några personer utreds för brott mot miljöbalkens områdesskydd och jaktbrott, säger Anders Mikaelsson, vakthavande befäl vid Kustbevakningen, till Aftonbladet.

Han är i övrigt fåordig om ärendet.

– Tyvärr kan jag inte säga så mycket om ärendet, men jag kan säga att flera sälar har skjutits, säger han till Aftonbladet.

Ingen person ska enligt Mikaelsson ha gripits.

Läs mer: Jaktbrottsutredning nedlagd igen – Åklagaren: ”även jag har blivit kontaktad av arga journalister”