Rovdjur attackerade jakthund i Järbo – dog till följd av skadorna

Någon gång under nyårsdygnet attackerades en blandras mellan östsibirisk laika och jämthund av rovdjur i Järbo, Gävleborgs län. Hunden som hade smitit hemifrån fick avlivas till följd av skadorna, rapporterar Jakt och Jägare.

Enligt tidningen Jakt och Jägare har länsstyrelsens personal besiktat jakthunden och konstaterat att den blivit angripen av ett rovdjur. Men personalen kan inte säga om det är varg eller lodjur som orsakat skadorna.

Jakthunden rymde hemifrån under nyårskvällen och återfanns dagen efteråt svårt skadad och delvis förlamad.

Snöförhållandena i området medger inga spårningsmöjligheter för att via spår avgöra vilket rovdjur som orsakat hunden dess skador. Ägaren beslöt i samråd med veterinär att avliva hunden på grund av de omfattande skadorna.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Fler ripor på fjället än i fjol

Kjell Brännström långvarig medarbetare på Jaktjournalen och jägare med stående fågelhund har deltagit i ripinventeringen i Norrbotten och är nyss hemkommen från Jokkmokksfjällen. – Det ser bättre än i fjol. Vi har räknat in fler kullar. Däremot har det varit färre kycklingar per kull, säger Kjell. Stora som trastar Kjell menar att fler inventeringsresultat bör
ANNONS ▼