Rovdjur attackerade jakthund i Järbo – dog till följd av skadorna

Någon gång under nyårsdygnet attackerades en blandras mellan östsibirisk laika och jämthund av rovdjur i Järbo, Gävleborgs län. Hunden som hade smitit hemifrån fick avlivas till följd av skadorna, rapporterar Jakt och Jägare.

Enligt tidningen Jakt och Jägare har länsstyrelsens personal besiktat jakthunden och konstaterat att den blivit angripen av ett rovdjur. Men personalen kan inte säga om det är varg eller lodjur som orsakat skadorna.

Jakthunden rymde hemifrån under nyårskvällen och återfanns dagen efteråt svårt skadad och delvis förlamad.

Snöförhållandena i området medger inga spårningsmöjligheter för att via spår avgöra vilket rovdjur som orsakat hunden dess skador. Ägaren beslöt i samråd med veterinär att avliva hunden på grund av de omfattande skadorna.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser