Robert sköt fin bock med märkligt horn

Västmanland (JJ) Bockjakten är inledd och lokalt har det gått riktigt bra för jägarna. En som lyckades på premiärmorgonen är Robert Jidesjö, som sköt en åttataggare.

Robert Jidesjö fällde en åttataggare på premiärmorgonen. Foto: Privat

Han satt satt i ett område där det är blandat med skog och gärden, i en skogsbacke. Han lockade med Buttolo och klockan var strax efter fem på Tidö utanför Västerås.

– Jag såg honom på 200-300 meters avstånd när han kom farandes. Den kom rakt på mig och jag sköt den på 50 meters avstånd, berättar Robert.

Bocken visade sig ha två extrataggar i hornkronan – en upptill och en nere vid rosenkransen.

”Positiva vibbar”

– Jag tror att jag såg den här bocken i våras när han hade basthuden kvar. Då såg jag att det var lite speciella horn, säger Robert.

Bocken var välnärd och fin. Robert såg två mindre bockar och har också hört rapporter från andra bockjägare som lyckats bra.

– Jag har pratat med några stycken som haft jättefin bockjakt, trots att det varit dåligt några år tidigare. Det är positiva vibbar, säger Robert Jidesjö.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Backgårdens Ammi laddad med jakt och skönhet

Fyraåriga gråhundstiken SE J(LÖ)CH SUCH Backgårdens Ammi fick bästa tänkbara start i livet när Bertil Sandin, Sandared, valde henne vid åtta veckors ålder. Före två års ålder presterade hon tre höga jaktprovsettor och med fin exteriör blev hon också snabbt utställningschampion.

Vi testar CZ 457 Lux

CZ presenterar en intressant utveckling från CZ 455 med flera förbättringar och bibehållet pipbytessystem!

Viltfärsgryta med heta korvar

4 pers 35 min 2 kryddiga korvar, t ex chorizo 400 g viltfärs rapsolja till stekning 1 stor gul lök 4 vitlöksklyftor 10 brysselkål, ca 200 g 150 g färska champinjoner 1 dl vitt vin 1 msk tomatpuré 3 dl kalvbuljong 2 dl grädde ca 1 tsk majsstärkelse salt och peppar 1 dl hackad persilja

Se när Fredrik fäller björnen

I går var Fredrik Johansson, Örnsköldsvik, i skogarna utanför Åsele och jagade björn. Efter ett par timmar kom jämthunden Dogge med björnen rätt på Fredrik som kunde skjuta den när den passerade vägen. På Fredriks gevär fanns dessutom en filmkamera monterad.

”Den delade premiären har lett till ännu mer hets”

Tobias Lundmark, Sorsele jagar björn men i år hann han och hans kamrater bara med en jaktdag. I går var deras hund sliten och fick vila och på eftermiddagen stängdes jakten temporärt i Västerbotten. Tobias är mycket besviken på den nya regeländringen.
ANNONS ▼

Annonser