Robert sköt fin bock med märkligt horn

Västmanland (JJ) Bockjakten är inledd och lokalt har det gått riktigt bra för jägarna. En som lyckades på premiärmorgonen är Robert Jidesjö, som sköt en åttataggare.

Robert Jidesjö fällde en åttataggare på premiärmorgonen. Foto: Privat

Han satt satt i ett område där det är blandat med skog och gärden, i en skogsbacke. Han lockade med Buttolo och klockan var strax efter fem på Tidö utanför Västerås.

– Jag såg honom på 200-300 meters avstånd när han kom farandes. Den kom rakt på mig och jag sköt den på 50 meters avstånd, berättar Robert.

Bocken visade sig ha två extrataggar i hornkronan – en upptill och en nere vid rosenkransen.

”Positiva vibbar”

– Jag tror att jag såg den här bocken i våras när han hade basthuden kvar. Då såg jag att det var lite speciella horn, säger Robert.

Bocken var välnärd och fin. Robert såg två mindre bockar och har också hört rapporter från andra bockjägare som lyckats bra.

– Jag har pratat med några stycken som haft jättefin bockjakt, trots att det varit dåligt några år tidigare. Det är positiva vibbar, säger Robert Jidesjö.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Efterlängtad växelsats i kaliber .22 LR till Blaser R8

Som det har väntats och spekulerats om och när en .22 LR pipa skulle komma för att göra Blaser R8 familjen komplett. Nu är växelsatsen här och den lämnar ingen oberörd. Extremt bra precision och möjligheten att mängdträna med det vanliga jaktgeväret är värt sitt pris.

Laga en mustig älggryta

6 portioner ca 2 timmar Ingredienser: 1 kg grytbitar av älg salt och peppar ca 2 msk vetemjöl smör till stekning 3 dl vatten 2 gula lökar 2 morötter 125 g rotselleri ca 3 dl porter 1 tärning grönsaksbuljong 8 enbär 2 krm timjan 1 lagerblad 2 msk svartvinbärsgelé Garnering: 225 g färska kantareller hackad
ANNONS ▼

Annonser