Avslutande provdag slut på Räv-SM

Fegen (JJ) Räv-SM:s andra provdag är till ända och två stövare lyckades i dag driva full tid på räv. I kväll runt kl 18.30 är det prisutdelning och årets SM-vinnare kommer presenteras.

Sveriges tio bästa rävshundar gör till helgen upp om mästerskapstiteln.

I Räv-SM gör Sveriges tio bästa rävdrivande stövare upp om mästerskapstiteln i ett elitprov (särskilt rävprov). I årets startfält återfinns fyra schillerstövare, tre finsk stövare och tre hamiltonstövare.

Redan på fredag smygstartar SM-tävlingen med invigning och lottning av provrutor.

Under lördag och söndag genomförs elitprovet och vid 18.30-tiden på söndag kväll hålls prisutdelningen.

Jaktjournalen liverapporterar här på webben under provdagarna och finns också plats för att göra ett reportage till magasinet.

Så fort prisutdelning hållits presenterar vi slutresultatet för alla deltagare här på hemsidan.

Klicka här för att se hundarnas prestationer>>

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Får vargdödat i Halland

I helgen attackerades och dödades ett får i Tvååker sydost om Varberg. Nu konstaterar länsstyrelsens besiktningspersonal att det var varg som dödade djuret.

Härjedalens kommunalråd rasar över påtvingade vargar

Kommunalrådet i Härjedalens kommun skräder inte orden när han kommenterar Naturvårdsverkets beslut, att Härjedalen ska ha vargrevir. – Det är lätt att sitta i trygga korridorer och fatta beslut som drabbar andra människor, säger C-märkta kommunalrådet Anders Häggkvist.

Locka vildsvinen med en majsbomb – här är receptet

Vildsvinen gillar majs. Vill du göra något lite extra på din åtel kan du därför jäsa majs och skapa en så kallad majsbomb. Den för vildsvinen ljuvliga doften brukar få även de mest skeptiska vildsvinen att bli nyfikna. Vi ger dig receptet.
ANNONS ▼