Jaktnyheter

Rapport från IWA – Dag 2

Winchester är alltid säkra kort var det gäller uppgraderingar eller nya modeller. I år serveras en hel rad hagelautomater i varierande utföranden.
Tyskland (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund befinner sig på IWA mässan i Nürnberg i Tyskland för att spana in nyheter på jaktutrustningsfronten. Här är hans rapport från andra dagen.
Någonstans måste man börja när du kliver in på IWA:s mässområde. Med utställare är mässan med garanti tio gånger större än Elmia eller Tullgarn. Du har svårt att greppa allt och du måste bara hugga en av alla hallar och helt enkelt börja beta av den. Trots att jag vart här i två dagar, är jag lika vilsen och måste ha en karta på området för att hitta. Idag hamnade jag i hallen med jaktkläder. Alla de märken som finns på den europeiska marknaden och de som vill in finns representerade här och det gör det extra svårt att sortera. Utbudet är enormt och hjulet är redan uppfunnet så det blir de små detaljerna som tillverkarna får inrikta sig på att förfina. Men de här nyheterna som ändå finns kommer i tidningen framöver. Jag hittade lite annat smått och gott på vägen. I morgon ska jag kolla in det senaste från optiktillverkarna.

aimSport Sweden AB går emot strömmen och har i sin senaste ljuddämpare valt att göra en som är helt frontmonterad, tydligen finns behovet ute på marknaden.

 

Eluppvärmda kläder och handskar är på stor frammarsch och företaget 30 Seven bankar för fullt och ska ut på den svenska marknaden. De finns i en rad varianter och är riktigt sköna på handen.