Jaktnyheter

Rapport från IWA – Dag 1

Stekhet adapter från SEEK att docka med din smarttelefon och på så sätt få en värmekamera, tex för skyddsjakten eller eftersöket och den första skottplatsundersökningen. Du kan enklare följa ett blodspår eller hitta djuret under granen.
Tyskkland (JJ) Ni som följer Jaktjournalen på sociala medier kommer under helgen kunna läsa om några av alla de nyheter som jaktvärlden presenterar inför året på IWA-mässan i Tyskland. Jag kommer lyfta fram en del grejer som är bra att ha och andra mer för att de är roliga.
Min dag började med att jag självsäkert tyckte att jag inte skulle ta med passet. Jag hävdade envist att mitt körkort fungerade i hela EU! Ett stort misstag skulle det visa sig och min bättre hälft fick rycka ut och ordna så passet kom till mig på Arlanda. Efter en del krångel kunde jag tillslut bevisa mitt ursprung och hemvist och borda planet mot Tyskland. Det som möter besökaren på IWA-mässan är en värld av hallar, proppat med allt från knivar, kläder, gevär, sikten till allt inom militär och polis. Även inom det sistnämnda segmentet finns guldkorn att plocka och det är just här som alla de största nyheterna släpps för året. Under mina första timmar snubblade jag över en hel del nytt av varierande ”behövakaraktär och utförligare rapport kommer självklart i tidningen framöver!

En riktigt dyr älgklubba och förmodligen dyr i överkant är KARL HAUPTMANN GMBH:s kuldrilling i kaliber 500 Nitro Express. Men nog fasen skulle älglaget småmysa när salvan från den rullar ut i dalgången…

DOGTRACE, VNT ELECTRONICS satsar på en nu hundpejl, räckvidden uppges vara 20 kilometer och du kan följa 9 hundar i upp till 40 timmar.