Räddningstjänsten avstod – Då tog jägarna saken i egna händer

Förlanda (JJ) En älg som hade gått ner i en mosse i Förlanda räddades av ett gäng entusiaster sedan Räddningstjänsten valt att avstå uppdraget.

Älgtjuren satt fast i rejält i surhålet.

Händelsen inträffade på nyårsafton. En par som var ute och gick fick syn på en älg som gått ner sig i en mosse.

Räddningstjänsten ringdes in men när de kom ut och såg ur illa till älgen låg valde de att avstå räddningsuppdraget. De tyckte att insatsen skulle bli för farlig.

Då bestämde sig jägaren Frank Johansson för att ta saken i egna händer och ringde in sina grannar. Efter att de fått tillstånd av Polisen att avliva älgtjuren om de inte lyckades påbörjades räddningsarbetet.

Ett arbete med traktor och rep som tog åtskilliga timmar och som dessutom resulterade i en bula på en av deltagarna som fick en framklöv i huvudet.

Robert Johansson fick en klöv i huvudet som tack från älgen. Nu kallas han för ”Bulan”.

Robert Johansson fick en klöv i huvudet som tack från älgen. Nu kallas han för ”Bulan”.

Vid åttatiden på kvällen kunde älgen på stapplande steg ta sig från platsen.

– Det kändes så bra. Den hade gått en väldigt kall och utdragen död till mötes annars. Jag förstår inte att räddningstjänsten inte gjorde något. Har man ändå kört så förbannat långt kan man i alla fall försöka, säger Frank Johansson till tidningen Norra Halland.

Gänget som tillsammans hjälptes åt att bärga älgtjuren när räddningstjänsten ratade uppdraget. Foto: Max

Gänget som tillsammans hjälptes åt att bärga älgtjuren när räddningstjänsten ratade uppdraget. Foto: Max

 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser