Planer på 70 kilometer stängsel mot svinpest

Danmark (JJ) Den danska regeringen vill sätta upp ett 70 kilometer långt stängsel för stoppa vildsvin och den fruktade afrikanska svinpesten.

Den danska regeringen har planer på ett stängsel mot svinpest. Foto: Gettyimages

Det handlar om ett en och en halv meter högt stängsel längs hela gränsen mellan Danmark och Tyskland. Norra Skåne berättar att planen också stöds av Dansk folkeparti.

Grisbönder gillar förslaget eftersom ett utbrott av afrikansk svinpest skulle stoppa exporten av danskt fläskkött.

Skeptisk jägare

Men det finns skeptiker – bland annat Hans Kristensen, jägare som skrivit flera böcker om jakt.  Han varnar för att stängslet inte kommer att stoppa svinpesten.

– Vi vet att vildsvin är otroligt glada i vatten och duktiga simmare. De är känt att vildsvin har simmat sträckor som är mer än dubbelt så långa som Flensborg Fjord, säger Hans Kristensen till DR Nyheder.

Afrikansk svinpest drabbar vildsvin och tamgrisar.

 

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser