Påkörd varg – Falskt alarm

Södertälje (JJ) I förmiddags rapporterade lokala medier i Sörmland om en varg som körts på av ett tåg under gårdagen. Statens Veterinärmedicinska Anstalt meddelar att det inte rör sig om en varg.

Tågincidenten inträffade mellan Gnesta och Katrineholm i går. Polisen om kallades ut till platsen upptäckte där en vargliknande kropp och kunde med chipläsare inte identifiera djuret som en hund. Kroppen fördes därför till Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA).

Nu har djuret undersökts och det har konstaterats att det definitivt inte rör sig om en varg utan är en hund.

 

 

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser