Överklagar björntilldelning

Östersund (JJ) Svenska Jägareförbundet Mittnorrland överklagar länsstyrelsen i Jämlands läns beslut om björntilldelning. Svenska Jägareförbundet vill ha en högre tilldelning.

Länsstyrelsen i Jämtlands län har bestämt att 60 björnar får fällas under årets licensjakt i länet, men som Jaktjournalen skrev tidigare i veckan var flera av delegaterna i Viltförvaltningsdelegationen inte nöjda med detta beslut. Många av dem ville ha ett större uttag.

Nu väljer Svenska Jägareförbundet Mitt Norrland att överklaga beslutet.

– Vi tycker att 60 björnar är för lite med tanke på hur björnstammens utveckling ser ut i länet, säger Peter Eriksson, representant för Jägareförbundet i Viltförvaltningsdelegationen, till SVT Nyheter Jämtland.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser