Oroas över hur det blir med jakten i Naturreservat

Uppsala (JJ) Edshammarskogen utanför Uppsala ska bli naturreservat och det oroar jägare som undrar vilka konsekvenserna blir för jakten.

Edshammarskogen planeras bli naturreservat och det oroar jägare i området. Karta: Eniro

P4 Uppland intervjuar jägarna Roine Lindström och Jörgen Sundholm som jagar exempelvis älg och vildsvin i området mellan Storvreta och Vattholma.

– Man är ju rädd för att det ska bli mycket folk i skogen, människor som inte är synliga när vi jagar, och störningar, säger Roine Lindström till P4 Uppland.

Jägarna är också rädda för att folk kommer till området med lösa hundar.

Hoppas på låsta vägbommar

Jägarna hoppas att bommarna längs vägarna in i Edshammarskogen ska hållas låsta. Det skulle betyda att människor måste gå ett par kilometer för att komma in i naturreservatet.

– Det blir lite långt att gå. Vi vill komma överens med markägarna om öppna bommar, säger Åsa Åsa Norling Staland, handläggare på länsstyrelsen, till P4 Uppland.

Hon påpekar att det bara finns två vägar in i området och att det är möjligt att skylta vid infarterna när det pågår jakt.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vargvalp konstaterad i Sjundareviret

Länsstyrelsen i Södermanlands län har fått en bild på en vargvalp i Sjundareviret och kan därför bekräfta att föryngring ägt rum, något som de tidigare förväntat sig men inte kunnat konstatera.

Ledare: Tio år av misslyckad vargförvaltning

Det må vara tioårsjubileum av Sveriges nya rovdjurspolitik, men jag ser ingen anledning att fira något. Kvar är bara bevisen för att beslutsfattare inte bryr sig om oss jägare, skriver chefredaktör Daniel Sachez.

Terroriserande älgar skjutna

Under två månaders tid har en älgko med två kalvar satt skräck i Lerumsborna. Två hundar har sparkats ihjäl och folk har blivit skadade och jagade. Nu har älgarna skjutits.

Bilden visar en gammal skottskada, menar SVA

Bilden från obduktionen visar det som SVA:s personal menar är en gammal skottskada på Älvkarlebyvargen. Veterinärerna håller för sannolikt att det är en kula som gått igenom nedre delen av buken på vargtiken.

Ny skjutbiograf i Skaraborg

Nu slipper jägare i Skaraborg resa långt för att uppleva rolig skytteträning mot rörliga mål på så kallad skjutbiograf. Ett stenkast från Hornborgasjön har nämligen Bosgården byggt en anläggning.

Länsstyrelsen Kalmar svarar på kritiken om lojakten

Svenska Jägareförbundet i Kalmar län riktar skarp kritik mot den knappa tilldelningen i vinterns licensjakt på lodjur. Länsstyrelsens vilthandläggare, Mattias Persson, svarar här skriftligt på kritiken och förklarar hur länsstyrelsen resonerat.
ANNONS ▼

Annonser