Oroas över hur det blir med jakten i Naturreservat

Uppsala (JJ) Edshammarskogen utanför Uppsala ska bli naturreservat och det oroar jägare som undrar vilka konsekvenserna blir för jakten.

Edshammarskogen planeras bli naturreservat och det oroar jägare i området. Karta: Eniro

P4 Uppland intervjuar jägarna Roine Lindström och Jörgen Sundholm som jagar exempelvis älg och vildsvin i området mellan Storvreta och Vattholma.

– Man är ju rädd för att det ska bli mycket folk i skogen, människor som inte är synliga när vi jagar, och störningar, säger Roine Lindström till P4 Uppland.

Jägarna är också rädda för att folk kommer till området med lösa hundar.

Hoppas på låsta vägbommar

Jägarna hoppas att bommarna längs vägarna in i Edshammarskogen ska hållas låsta. Det skulle betyda att människor måste gå ett par kilometer för att komma in i naturreservatet.

– Det blir lite långt att gå. Vi vill komma överens med markägarna om öppna bommar, säger Åsa Åsa Norling Staland, handläggare på länsstyrelsen, till P4 Uppland.

Hon påpekar att det bara finns två vägar in i området och att det är möjligt att skylta vid infarterna när det pågår jakt.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼