Jaktnyheter

Ordförande i förbundet får fortsatt förtroende

Svenska Jägareförbundet har haft årsstämma. Arkivfoto: Per Jonson

I helgen hölls Svenska Jägareförbundets årsstämma i Kalmar. Ordförande Peter Eriksson får fortsätta på ordförandeposten ytterligare ett år.

"}}

Inför årets stämma var flera länsföreningar kritiska mot valberedningens arbete. Enligt Svenska Jägareförbundet förflöt dock stämman utan större kontroverser. Men några av de sydsvenska delegaterna begärde ordet och meddelade att de var besvikna över de två läger som finns och där det ena har en svag majoritet.

Peter Eriksson valdes som ordförande för ett år och han var nöjd med stämman.

–  Visst fanns det debatt och åsiktsskillnader i många frågor. Men jag tycker att ombuden visade stor respekt och vilja till att hitta lösningar för förbundets bästa. Jag är riktigt glad och stolt över hur vi genomförde denna stämma. Jag konstaterar att vi blir alltmer eniga och att förbundet är på rätt väg, även om det finns mycket kvar att göra, säger han i ett uttalande.  

En beredningsgrupp hade jobbat med att ta fram ett förslag på en ny ordförande till valberedning men enligt tidningen Svensk Jakt inte lyckats. I stället gick stämman på ett förslag från Jägareförbundet Kalmar läns ombud. Lidköpingsbon Bertil Jonsson valdes till ny ordförande för valberedningen som i övrigt består av samma personer som tidigare bortsett från nyinvalda Fredrik Jonsson från södra valregionen.

Efter årsstämman ser Svenska Jägareförbundets styrelse ut på följande sätt. Förbundsstyrelsen består av elva ledamöter. Förutom Peter Eriksson på ordförandeposten återfinns Frederik Treschow, Björn Sundgren, Gun Fahlander, Rebecca Lundholm Krig, K-G Abrahamsson, Lennart Johannesson, Erik Ågren, Madeleine Lilliehöök, Mikael Samuelsson och Anders Gruvaeus.