Jaktnyheter

Ökat fokus på sportfiske på Swedish Game Fair

Det är bäddat för spännande aktiviteter i det natursköna området kring Tullgarn slott nästa helg. Då är det nämligen dags för årets upplaga av Swedish Game Fair. Foto: Pressbild
Tullgarn (JJ) Nästa fredag slår Swedish Game Fair upp portarna på Tullgarn. Den klassiska utomhusmässan satsar i år nästan lika mycket på sportfiske som på jakt. Över 300 utställare finns på plats nästa helg.
Det första området på mässan som besökarna möter är det 4 000 kvadratmeter stora sportfiskeområdet, vilket är mässans största nysatsning i år. Vackert beläget precis vid vattnet lägger man även ut 48 meter bryggor där det finns möjlighet att testa både båtar och kajaker. – På bryggorna kommer man hitta riktigt häftiga båtar för både sportfiskaren och jägaren från bland andra Mojoboats, Borgs Motor, Ockelbo och Alumacraft, säger Robin Norlén på Swedish Game Fair i ett pressmeddelande. Från sportfiskeområdet går också starten av Swedish Game Fair Predator Open, en fisketävling efter gädda, gös och abborre där vinnaren i båtklassen får hela 100 000 kronor. Jakten har alltid varit en central del av Swedish Game Fair och fortsätter vara så även i år. Med ett nytt jaktområde med Sveriges största handlare inom vapen, optik och jakttillbehör finns chansen att känna på alla de senaste nyheterna för besökare. För den som också är intresserad av skytte så finns till exempel ett stort skyttefält där man kan testa häftigt skytte – med både hagel och kula. På motorområdet finns de flesta största märkena inom personbilar, transportbilar, fyrhjulingar och andra terrängfordon, med en terrängbana där fordonen kan provköras. Den som gillar hundar kan se fram emot ett riktigt stort program med hundprofiler som visar bland annat allmänlydnad och jaktlydnad. – Vi ser gärna att man dessutom tar med sin hund till mässan. Om man vill kan man prova agility, grythundsträning eller stälal upp i den populära tävlingen Skott & Apport, säger Robin Norlén.