Ok till vildsvinsstängsel mellan Tyskland-Danmark

Danmark (JJ) Det danska Folketinget ger klartecken för att sätta upp ett 70 kilometer långt stängsel på gränsen mot Tyskland. Det ska hindra den fruktade afrikanska svinpesten att nå landet.

De danska politikerna säger ja till ett 70 kilometer långt viltstängsel som ska hindra tyska vildsvin att nå Danmark. Foto: Gettyimages

Om myndigheten Miljøstyrelsen anser det nödvändigt kommer bygget att sätta igång, rapporterar Danmarks Radio, DR.

Stängslet ska vara en och en halv meter högt, 70 kilometer långt och beräknas kosta 80 miljoner kronor.

För att undvika att vildsvinen tar sig under nätet ska det grävas ned 50 centimeter i marken. Enligt beräkningarna kan stängslet sättas upp på sex månader.

Beslutet är taget för att skydda den danska tamgrisindustrin som exporterarar kött för elva miljarder årligen. Ett utbrott av svinpest skulle stoppa exporten.

Kritiker menar att stängslet inte kommer att hindra tyska vildsvin att ta sig in i Danmark.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Jaktjournalens grundare död

Grundaren av Jaktjournalen och Fiskejournalen, Otto Elander, har avlidit i en ålder av 80 år. Jaktjournalens förste chefredaktör, John Duff, skriver här ett minnesord om sin chef.

Kan man lita på Äbin?

Det finns många frågor och vissa tveksamheter kring Älgbetesinventeringen, Äbin. Metoden används som underlag för älgförvaltningsplanerna, men är hur går den till – och framförallt: Är resultaten tillförlitliga och användbara i viltförvaltningen?
ANNONS ▼

Annonser