Jaktnyheter

Och vinnaren är….

Vinnarna är utsedda. Arkivfoto: GettyImages

Nu är det klart vilka som vinner varsin Jaktjournalenkeps och en prenumeration, i vår läsartävling.

"}}

Det är härliga jaktupplevelser som står i fokus, inte troféer, när Jaktjournalen nu valt ut tre vinnare i vårbockjakts-tävlingen.

Vinnarna är:


Erik Frisk

Erik Frisk hade med sig dottern Maja. Foto: Erik Frisk.

” 1 maj, dottern med på pass. Händer ingenting på flera timmar men hon är ändå vid gott mod och knäpptyst. Vi ser ett smaldjur som går förbi kanten på åkern cirka 300 meter bort. Innan vi ska gå hem smyger vi fram till kanten och där framför oss, 70-80 meter bort, står bocken.

Vi kryper ut en bit på åkerkanten, liggandes sida vid sida siktar jag en stund innan skottet går. Trevlig kväll att minnas med barn i skogen” berättar Erik Frisk.

Ola Kristoffer Thornberg

Ola Kristoffer Thornberg fällde en bock som saknade ett horn. Foto: Ola Kristoffer Thornberg

”Efter ett par minuter i stegen kom det ut en bock på cirka 200 meter. Jag studerade den en stund och tog för mig ett lätt beslut, denna ska bort. Denna enhorning gör mer skada än nytta på marken , dels för kommande kombattanter samt ingen bock jag vill ska föra sina gener vidare.”

Torbjörn Figaro

Torbjörn Figaro och hans fina vårbock. Foto: Privat, montage

”Jag satte mig på ett hygge vid en sjö och hann sitta i cirka 30 minuter när den här herrn kom ut på hygget 300 meter bort.  Jag har hållit koll på bockarna och sett vilka stigar de rört sig på – så då tyckte jag att det var bra att sitta kvar. Och efter ett tag kom han närmare och jag fick in honom på lite drygt 100 meter. Hornmässigt är det den finaste jag skjutit”

Ni har vunnit varsin Jaktjournalenkeps och en prenumeration. Hör av er med era kontaktuppgifter till
redaktionen@jaktjournalen.se